torsdag den 15. september 2011

Rejse ned til Titanic

For nogle få år siden var James Cameron (produceren af "Titanic") nede ved Titanic igen, efter at have fået sin meget populære film "Titanic" på film-markedet. Dette har han fortalt ville være hans sidste rejse ned til Titanic.

Da de var nede ved Titanic fandt de både den dyreste suite som blev beboet af Hr. og Fru Strauss, ejerne af Macy's, som de havde brugt som forbillede til Roses kahyt i "Titanic", dette var en fantastisk opdagelse da det nu er muligt at komme længere ind i Titanic end nogensinde med den moderne teknologi. Det sidste som blev fundet var Det tyrkiske bad som lå på F-dækket, dybt inde i Titanic, og var et af de mest velholdte rum på skibet efter 100 år på havets bund om 7 måneder.

James Cameron var sikker på at han havde fundet Molly Browns kahyt, ved denne ekspedition, men siden at Molly Browns statement sagde at hun havde sovet i en "bras bed" men man mener at hun ikke kunne huske det, men James Cameron var sikker i sin sag.

I denne dokumentar ser man nogle af de helte som hjalp med at få folk i redningsbådene, samt de to telegrafister som blev ved at med at passe deres arbejde indtil de kunne se vandet komme strømmende ind på dækket. De sendte "distress call's" eller CQD ud til omkring ½ time før Titanic gik ned, og fire timer senere kom Carpartenia Titanic til hjalp og fandt kun 1503 passenger i redningsbåde.

Men der kunne have været andre problemer end isbjerget, siden der havde været en brand i gang i et af fyrrummene siden Titanic forlod Southampton og indtil dagen inden skibet ramte isbjerget. Dette kunne have svækket Titanic da det ramte isbjerget kl. 23 d. 14 april.

For at se mere; http://www.youtube.com/watch?v=7_d4qOvKkUM&list=PL3B91CD59DAD1E3DE&index=115 og der er 8 kapitaler.        

Ingen kommentarer:

Send en kommentar