lørdag den 11. juni 2011

To Onde fra J. K. Rowlings univers

Gellert Grindewald: 
Dumbledore og Gellert var venner en sommer i Godrics Hollow, hvor Gellert besøgte Mathilda Bagshot, som var hans grandtante og Dumbledore var hjemme da hans mor lige var død, og han skulle passe på hans søster Arianna og hans bror Aberforth. De blev bedste venner, og begyndte at planlægge at finde dødsregalierne og lave en ny verdensorden, indtil Gellert troede at han kom til at dræbe Arianna, da han, Dumbledore og Aberforth sloges i slutningen af sommeren. 
Gellert døde i Nurmengaard, hans eget fængsel til hans fjender. Han blev dræbt i sit eget fængsel af Voldemort i 1998, Da Voldemort ledte efter Ældre Staven.
 Voldemort fandt ud af at Dumbledore længe inden havde vundet staven, tilbage i 1945. Dumbledore afslog flere gange at kæmpe mod hans tidligere ven, men efter flere gange at have sagt nej tak, tog Dumbledore duellen op med Gellert Grindelwalds, hans ungdoms bedste ven.

Grindelwalds gik på Durmstrang Instituttet hvorfra han blev smidt ud fra da han var 16 år, efter at han næsten havde dræbt flere af sine skolekammerater. Han var meget interesseret i Dødsregalierne. Han var så fræk så han brugte regaliernes mærke som sit eget, som han skar ind i en væg på Durmstrang, før han forlod skolen. I hans venskab med Dumbledore havde de et slogan som hed; ’For the Greater Good’    
Tryllestaven (Ældre Staven) mister han i sin duel med Dumbledore, i år 1945, hvor han taber duellen, derefter Dumbledore er mester af oldstaven, at bruge den ydmygt og beskedent, indtil Snape dræber ham med Draco Malfoy’ stav, hvorefter Draco skulle have haft oldstaven, men det finder man ikke ud af før efter slaget på Hogwarts. Grindelwalds stjæler staven fra Gregorovitch, da han er så opslugt af Dødsregalierne. Hvilket også er derfor han kommer til Godrics Hollow, da han leder efter usynlighedskappen.
Grindelwald var betragtet som en flot ung mand. Grindelwald blev sammenlignet med Voldemort, da også han ville blive en flot fyr i hans unge alder. Gellert Grindelwald blev betragtet til at være den farligste troldmand bortset fra Voldemort. Grindelwald var lyshåret og blå øjet, og havde et mildt dog vildt ansigt. Harry Potter bemærker i Harry Potter 7 at han har en Fred/George-ish luft omkring ham.   
Jeg mener personligt at hvis Grindelwald havde valgt de godes side, ville Voldemort aldrig været kommet så højt op i magt som han gjorde. Dumbledore og han have været en forrygende trio på den gode side, men hvis Grindelwald havde valgt Voldemort side, var den magiske verden nok gået i grus under deres fødder. Men på begge måder ville det nok have været en fare for det magiske samfund.  

Igor Karkaroff:

Igor Karkaroff er rektor på Durmstrang, han gør ulideligt meget forskel på sine elever, især Victor Krum, hvilket ses i Harry Potter 4. han snyder under Trekampen, da han vil gøre alt for at få sin egen elev til at vinde, hvilket kan ses på hans point bedømmelse både i opgave 1 og 2, hvor han giver Victor Krum fuld point hus og kun giver Harry 4 point. Men siden han er gammel dødsgardist er det vel kun naturligt at han gør forskel på sine elever. Karkaroff blev rektor for Durmstrang efter han blev løsladt fra Azkaban.  
Han er en yderst ubehagelig person, hvilket er min egen mening om ham, da han bliver præsenteret i starten af Harry Potter og Flammernes Pokal, hvor han anser sig selv som en meget fornem herre, i en fornem kappe, med sølvskinnende hår, et stort hageparti hvor han har et grimt og slesk flipskæg og en slesk stemme, som Harry ikke bryder sig om, hvilket kan ses i Harrys ansigtsudtryk da han står overfor ham flere gange i løbet af bog 4.
Man ser også Karkaroff i et af Dumbledores minder fra den første krig, hvor han har været i Azkaban, og i kløerne på dementorerne, hvor hans tøj er laset og han er meget udmagret, imens han står og angiver en masse af sine gamle venner i blandt dødsgardisterne for at slippe ud af Azkaban. Karkaroff fortæller at Voldemort er den eneste der kender alle sine dødsgardister hvor jeg har taget et citat fra Harry potter wiki;
Karkaroff: "You must understand that He-Who-Must-Not-Be-Named operated always in the greatest secrecy…we never knew the names of every one of our fellows — He alone knew exactly who we all were —"
Moody: "Which was a wise move, wasn’t it, as it prevented someone like you, Karkaroff, from turning all of them in."
— Karkaroff turns in his fellow Death Eaters

Som ung mand bliver Karkaroff dødsgardist, hvor han er med til at dræbe, torturer og lemlæste mugglere såvel som halvblods og andre fjender af Voldemorts. På Hogwarts under Trekampen og året, begynder Karkaroff at blive nervøs og begynder at snakke med Snape om deres fælles mærke og sidst på året flygter han, da han mærker mærket brænde.
Karkaroff’s forræderi starter allerede i den første troldmands krig, hvor han begynder at angive sin gamle kammerater hos Voldemort, dette er naturligvis noget som Voldemort ikke tilgiver ham for siden hen, efter han flygter fra Hogwarts, hører man ikke om ham før hans lig bliver fundet i ”Harry Potter 6 – Halvblodsprinsen” Karkaroff bliver myrdet af sine egne dødgardister kammerater.     
RGP:
I Mindekaret;
”Elizabethlaura stak hovedet ned i mindekarret, og faldt i lang tid, før hun sad på en bænk på noget der lignede en retssal, men med en rund celle i midten af rummet. En stemme lød fra den anden ende af lokalet: ”Lad fangen komme ind.” Jeg vendte mig og så Barty Ferm senior, han var i Rådet for Magiske Lov, jeg havde hørt om ham, han sendte sin egen søn til Azkaban under den første troldmands krig på grund af at sønnen havde været med til at torturere Alice og Frank Longbottom indtil de blev vanvittige og siden var på St. Monkus Hospital. Jeg kiggede igen hen til den lille celle i midten af rummet, og så Igor Karkaroff inde i buret/cellen. Jeg vidste pludselig hvilket minde dette var, det var et af Dumbledores minder. Gad vide om både han og Skrækøje var her, Elizabethlaura kiggede sig omkring og så rigtig nok en meget yngre Dumbledore i et af hjørnerne og ved siden af ham sad Skrækøje Dunder med manglende næsetip og et falsk øje, det lignede de snakkede, men så lød Barty Ferm’s stemme råbe: ”Ro i salen!” Der blev øjeblikkeligt ro i salen, og forhøret af Karkaroff begyndte, han gav en masse forskellige navne af dødsgardister, som Elizabethlaura vidste, var døde, fanget eller skiftet side som Snape havde gjort. Karkaroff gav også navnet på en agent i mysterium departementet som rådet åbenbart ikke kendte, og navnet blev overvaret, men til sidst kom han ud med endnu et navn nemlig Barty Ferm Junior, som var blevet set tage del i torturen af Frank og Alice Longbottom. Elizabethlaura så Barty Ferm blive bleg som et spøgelse, og den unge Ferm sagde med den der ulækre slange tunge: ”Goddag far.” Barty Ferm sagde: ”Du er ikke nogen søn af min.” og den unge Ferm blev ført væk, imens så Karkaroff på denne scene, han så ret udmagret ud, men det var jo ikke mærkeligt siden han havde været i kløerne på dementorer i længere tid.

Disse to mænd, er i J. K. Rowlings univers onde og usympatiske. Dette var en lektie på en internet side hvor man kan gå på Hogwarts.
Efterlad gerne en kommentar.
Læs mere om dem her;
http://harrypotter.wikia.com/wiki/Gellert_Grindelwald
http://diagon-alley.dk/index.php?page=characters&show=item&id=23&lang=dan

Ingen kommentarer:

Send en kommentar